Argus x Uniform x Eros
presentation of Cocktail

return / mail / new guestbook / VDWhorses home page

copyright © 1998..now all rights reserved VDWhorses
last updated on August 31, 2006

===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== =====

Cocktail preferent by Purioso keur
===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== =====

Cocktail (Purioso x Le Val Blanc xx)
Cocktail
Purioso /keur x Le Val Blanc /XX x Hessel /NWP-Trak x Antonio /Holst x Alex /Sgldt x Trior /GPS x Dictator /Sgldt x Tebertus /NSTg

Ancestry
Cocktail /pref, chestnut, 1.68m, born 1984. Breeders are P. and K. Westers at Niekerk in the Netherlands. Cocktail's sire Purioso is the sport horse producer of the 90s as much for dressage as for jumping, with three 'Olympic' sons being Olympic Wendela, Olympic Ambush and Olympic Cocktail. Purioso is a son of the leading German stallion Furioso II. Furioso II, with at least 68 approved sons and 200 state premium mares, and a winning total from his progeny of around DM 3 million has influenced breeding world wide. The full brother of Furioso II is the French stallion Mexico, whose son Le Mexico is a familiar name as producer of sport horses, such as Olympic Pride, Olympic Briliant and Olympic Red Boy. The dam of Purioso is by the Holsteiner Martell, which was a son of the sport horse producer Trebonius xx.

Performance
Cocktail's dam Ulissa /keur, pref. (by Le Val Blanc xx) is also dam of the KWPN approved stallion Falco (by Pele). Further back in the pedigree we find the excellent moving Trakehner stallion Hessel. In the fourth generation we find the Holsteiner stallion Antonio (by Anblick xx). Anblck xx also sired the dominant breeding stallion Aldato and the Olympic horses of Josef Neckermann, Venetia and Antoinette.

Cocktail was one of the leaders of his year at the stallion performance test. Furthermore he was the discovery of the 1990 National stallion dressage competition in that he won convincingly. Cocltail's debut was at first place in the Grand Prix in Uden. Subsequently he had wins in, among others, Goodwood, Pamfu and Paris so that this dressage-crack really proved his title 'Olympic'.

Progeny
Cocktail's offspring show good rhythm and balance in a spacious trot and great suppleness in an excellent canter. Cocktail clearly has left his marks in breeding by his KWPN approved sons Havel, Hierarch, Jazz, Radar and other.

Render an account of above text:
The majority of above text is taken over of 'The Leading Stallions Of The Netherlands' (1994/1995) by Jacob Melissen.


KWPN approved sons of Cocktail are Havel, Hierarch, Jazz, Nourejev en Radar.

Through his famous son Jazz the unique genes of Cocktail are passed on to his grandchildren such as his grand-daughters Vayade VDW and Willyade VDW, both out of Nayade STV.

Unfortunately Cocktail passed away on Friday february 12, 1999. For details see article (Dutch).


Performance test report Ermelo (1987) (Dutch)

Gegevens:
...Pijpomvang: 21 cm
...Stamboeknr.: 84.4191 Stb
...Kleur: vos
...Stokmaat: 1.68 m
...Geb. datum: 17 mei 1984

Evenwichtig, vlijtig, vriendelijk, gehoorzaam en eerlijk met goed humeur. Bij begin onderzoek nog groen. Loopt de eerste weken met vastgehouden rug, later is dat verbeterd. Laat zich in het tweede deel van het onderzoek zeer plezierig rijden. Heeft veel elasticiteit, maar rolt zich graag op in de hals. Stap in de loop van het onderzoek verbeterd tot regelmatige, krachtige stap. Draf goed gedragen met veel tact en regelmaat. In galop matige tact, rechter galop beter dan linker. Toont bij springen redelijke techniek, heeft voldoende vermogen maar is onvoorzichtig. In terrein ruim voldoende galop en goede sprongen. Veel bereidheid om te werken, looplustig en plezier in het werk. Ervaart werk als licht. Meer dan voldoende aanleg als springpaard, tamelijk veel aanleg als terreinpaard en veel aanleg als dressuurpaard. Bij aankomst goede voedingstoestand maar dor in het haar. Kreeg meer voer dan normaal en is eerst afgeslankt en daarna weer enigszins gegroeid. Rustig stalgedrag. Rapportage afgesloten op 05-06.

Verrichtingscijfers
...Stap 7
...Draf 7.5
...Galop 7
...Rijproef 7.5
...Springen vrij 7
...Springen ohz 7.5
...Terreinproef 7.5
...Karakter 9
...Stalgedrag 9
...Trainingsrapport 9
...Puntentotaal 78.00
...Max punten 100
...Plaatsing 4e van 33 (21)

Afstammelingen 1989 (veulens)
De collectie afstammelingen van deze hengst werd gevormd door voldoende ontwikkelde veulens die, hoewel voldoende rijtypisch gebouwd, door de combinatie van een veelal lang achterbeen en een beperkte croupelengte, een harmonieuze belijning enigszins ontberen.Het hoofd is goed van vorm, maar is nog wel eens aan de lange kant en kon ook edeler zijn. De halzen vertonen een goede lengte, worden goed gedragen, maar komen nog wel eens diep uit de borst en kunnen even meer bovenbespiering hebben. De schoft is best ontwikkeld en loopt lang door. De schouder heeft een goede lengte en ligging, hoewel in de groep van de geprikte veulens nog wel eens een korte en rechte schouder werd waargenomen. De rug is goed gespierd en gaat over in een goed ontwikkelde lendenpartij. De croupe is gespierd en breed, maar meermalen afgerond en mist over het algemeen de gewenste lengte. Het voorbeen is over het geheel genomen goed gesteld, in een enkel geval is het wat fijn van bouw en ingesnoerd; ook een uitgesproken fors fundament werd meermalen waargenomen, maar dan zou het beenwerk wat meer kwaliteit kunnen hebben. De voorstand is in een aantal gevallen bodemnauw. Het achterbeen is algemeen lang en vrij klein gehoekt.De stap heeft voldoende ruimte en kracht, maar het gebruik van het achterbeen is nog wel eens stug. In draf laten de veulens veel tact, ruimte en balans zien; er is sprake van een zeer groot zweefmoment. Ook bij het verhogen van het tempo bleven de veulens draven en praktisch geen enkele ging daarbij aan in galop. De schoudervrijheid zou nog wel eens royaler kunnen, terwijl het achterbeen niet steeds onder de massa komt.Kort samengevat: voldoende ontwikkelde en voldoende rijtypisch gebouwde veulens. In beweging tonen ze veel front en veel ruimte en balans.Getoond: 24 veulens uit 117 dekkingen.

Afstammelingen 1993 (januari; 3-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 3-jarige nakomelingen blijft Cocktail voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Goedkeuringstermijn 1995 (december)
Cocktail wordt voor het eerst goedgekeurd voor 3 jaar. Het topdressuurpaard van Anky v Grunsven is vader van een aantal veelbelovende jonge dressuurpaarden.

Afstammelingen 1997 (januari; 7-jarigen)
De beoordeling van de 7-jarige nakomelingen van Cocktail is ��n jaar uitgesteld omdat de sportresultaten niet tijdig beschikbaar waren.

Afstammelingen 1998 (januari; 7-jarigen)
Naar aanleiding van de (uitgestelde) beoordeling/rapportage van zijn 7-jarige nakomelingen blijft Cocktail voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Afstammelingen 2001(januari; 11-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 11-jarige nakomelingen wordt Cocktail posthuum definitief goedgekeurd.

Overige informatie
Hengst met een goed type en voldoende kwaliteit. De bouw van het achterbeen zou correcter kunnen zijn.

1996 (december) Vechta(BRD): tijdens nakeuring ggk voor Oldenburg
1996 (december) Verden(BRD): tijdens nakeuring ggk voor Hannover

Keurverklaring
1998 (januari) De onder Anky van Grunsven succesvolle dressuurhengst (Olympic) Cocktail geldt als een bijzondere ambassadeur voor het KWPN. Zijn resultaten op het hoogste niveau in de sport en het feit dat de hengst zich gedurende een reeks van jaren kan blijven meten met de internationale concurrentie vormen mede aanleiding voor het toekennen van het keurpredikaat. Zijn winsom bedraagt niet minder dan NLG 257.967. Diverse keren wist hij wedstrijden in het kader van de Volvo World Cup dressuur winnend af te sluiten. Op de meest recente versie van de BCM-ranking neemt hij de 10e plaats in. Daarnaast mag niet worden voorbijgegaan aan het feit dat de hengst op de dressuurindex de eerste plaats inneemt met 200 punten en de voor zijn leeftijd grote betrouwbaarheid van 78 procent. Van Cocktail zijn bij het KWPN inmiddels de zonen Havel, Hi�rarch, Jazz en Jordan voor de fokkerij goedgekeurd. Zowel in de sport als in de PAVO-Cup heeft een reeks van kinderen furore gemaakt. Genoemd mogen worden Klister, Kombo J en Expansor Kappucino in de PAVO-Cup. In de sport kwamen Gabber, Golfspring, Gostera, Gina, Herbert, Handel STV, Hymne, Hope, Halewijn, Harko, Harla, Hackfort, Hippolytus, Hilexta, Hitchcock, Happy Girl, Holger, Honeur, Helianthe, Highlight, Independent, Juna, Joyride, Juno Suando, Joury, Judith, Jigger, Kanesha en Kockster tot opvallende prestaties. Een overzicht van zijn keuringsresultaten leert dat in totaal 29 merries het sterpredikaat wisten te bemachtigen, naast nog eens 12 keurmerries. Een aandachtspunt in zijn exterieurvererving lijkt een enkele keer het middenstuk, maar daar staat tegenover dat de hengst - wat niemand zal verbazen - zijn sterke bewegingsvorm in ruime mate doorgeeft.

Gestorven
1999 (12-02). Gedurende zijn sportcarri�re onstaat bij Cocktail als gevolg van een virusinfectie een probleem met zijn hart, waaraan hij op vijftienjarige leeftijd overlijdt. Voor details zie uitgebreid artikel

Preferentschap
2002 (januari; posthuum) Met het postuum behalen van het preferentschap heeft de hengstenkeuringscommissie de bijzondere bijdrage van Cocktail voor de promotie van de dressuursport en de fokkerij willen onderstrepen. Niet alleen baande deze charismatische hengst de tot dan toe minder gebruikelijke weg van een dressuurhengst in de topsport, ook verrijkte hij de fokkerij met een zestal zonen: Jazz, Jordan, Havel, Hi�rarch, Nourejev en Radar. Jazz en Havel zijn inmiddels Grand Prix. De K�rspecialist Cocktail was onder Anky v Grunsven bekend om zijn geweldige drafmechnisme en tomeloze inzet. Met name die kwaliteiten lijkt hij in ruime mate door te geven aan zijn nakomelingen. Zijn inmiddels jarenlange onaantastbare koppositie in de fokwaardeschatting dressuur spreekt wat dat betreft boekdelen. Meerdere tientallen nakomelingen zijn of worden uitgebracht in de dressuur op minimaal Z-niveau. Enkele tientallen nakomelingen starten ZZ of hoger. Bekende nakomelingen van Cocktail in de sport zijn, naast de hengsten Jazz en Havel, ondermeer: Kappuchino, Imperioso, Gabber, Helianthe en Klister. De fokkerij leverde Cocktail in totaal 115 stamboekmerries, waarvan er 56 ster en 19 keur zijn."

sire:

Purioso /keur
244 Stb (Old)

Furioso II
4336 Old (SF)
Furioso xx
Precipitation xx
Maureen xx
Dam de Ranville
SF
Talisman
SF
Que je suis Belle
SF
Alinda
84.856 Old
Martell
W(R) 41Rhld (Holst)
Trebonius xx
Marburg
Holst
Alice von Buer
W(R) H 813Rhld (Westf)
Abendglanz
Han
Dolly von Buer
Westf
dam:

Ulissa /keur, pref, prest
26.546Stb

Le Val Blanc xx
2663BB
Val de Loir xx
Vieux Manoir xx
Vali xx
White Beam xx
Hornbeam xx
White Frost xx
Paula
16.394Stb
Hessel
1535NWP (Trak)
Hessenstein
Trak
Monika
Trak
Celissa
4458Stb
Antonio
Holst
Felissa
36.320 A NWP /ster
by Alex 1186Sgldt
out of Nelissa 20.386Sgldt /kroon

copyright © 1998..now all rights reserved VDWhorses

De Dalhoeve
Pretendent Hoeve
110mbhosting
000webhost
Freehomepages
VDWhorsesHome

Submit Your Site To The Web's
							Top 50 Search Engines for Free!
SubmitFree: Submit to 25+ Search Engines for free !!!!

Add Me.com, free web site submission and promotion to the search engines
... ...