Argus x Uniform x Eros
Article on Vayade VDW (Dutch)

return / mail / guestbook / VDWhorses home page

copyright © 1998..now all rights reserved VDWhorses
last updated on June 27, 2009

===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== =====


Vayade VDW keur elite (Jazz x Argus x Uniform x Eros)


Vayade VDW /keur elite

Jazz x Argus x Uniform /pref. x Eros /keur.

Artikel uit De Paardenkrant van Woensdag 18 Januari 2006

Vayade VDW sluit succesvol seizoen af met goede merrietest

DEN BOSCH - Met 39 punten voor de dressuuronderdelen bewees Vayade VDW (v.Jazz) in de merrietest in Deurne dat ze veel aanleg heeft voor de dressuur. De merrie van J. van de Wiel uit Den Bosch sloot daarmee een zeer succesvol seizoen als driejarige af.

Het succes begon op de stamboekkeuring in Wamel waar Vayade werd opgenomen in het stamboek en een dikke ster verdiende met 75 punten voor exterieur en 76 voor beweging met 82 punten voor de draf. Daarna volgede de centrale keuring in Ermelo. Daar werd ze uitgenodigd voor de kopgroepformering van de beste driejarige paarden. Ze werd met haar indrukwekkende opwaartse draf uiteindelijk knap vijfde en kreeg een uitnodiging voor de NMK. Ook daar deed de donkere schimmelmerrie van zich spreken. Vayade werd in de kampioenskeuring als twaalfde van de beste driejarige geplaatst en opnieuw viel ze op door haar geweldige drafmechanisme.

Dat ze aanleg heeft voor de dressuur bleek dus nu onder het zadel. Ze scoorde een 8 voor de stap, draf en galop en een 7.5 voor geschiktheid. Ze werd er omschreven als een mooie merrie met pit, mooie bewegingen en veel mogelijkheden als dressuurpaard. Ze kwam aan totaal 70 punten en werd daarmee definitief keur. Dat met het inmiddels ook behaalde PROK-certificaat maakt Vayade een elite merrie.

De familie van de Wiel fokte Vayade zelf uit de Z1-dressuurmerrie Nayade STV (v.Argus). Deze grootramige schimmelmerrie is op haar beurt een dochter van de keurmerrie Jade STV (v.Uniform) met daarvoor de keur- preferente prestatie-merrie Lilium (Eros x Centurion-L'Invasion). Deze merrie, ��n van de drie stammoeders van de voormalige stoeterij 't Vierspan, is ook de moeder van ondermeer de KWPN hengst Variant (v.Afrikaner xx). Vayade VDW wordt nu verder opgeleid voor de dressuursport door dochter Joyce van de Wiel. Het is de bedoeling dat ze in de toekomst voor de fokkerij wordt ingezet.


copyright © 1998..now all rights reserved VDWhorses

De Dalhoeve
Pretendent Hoeve
110mbhosting
000webhost
Freehomepages
VDWhorsesHome

Submit Your Site To The Web's
							Top 50 Search Engines for Free!
SubmitFree: Submit to 25+ Search Engines for free !!!!

Add Me.com, free web site submission and promotion to the search engines
... ...