Argus x Uniform x Eros
Multiple discipline dam line Nayade STV (Dutch)

return / mail / guestbook / VDWhorses home page

copyright © 1998..now all rights reserved VDWhorses
last updated on May 8, 2010

===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== =====

...
...
Artikel uit De Paardenkrant van Vrijdag 26 Januari 2007

Karin Bretz wint met ZZ-Licht paard Ramazotie de eerste nationale dressuurwedstrijd in Emmen

Ramazotie (Darwin-Roemer x Jommagun /Stb, ster - Equador x Commagun /Stb, ster - Kommandeur))


Beilen - "Onder het zadel is hij meewerkend, op stal is Ramazotie dominant", vertelt dressuuramazone Karin Bretz over haar ZZ-Licht paard Ramazotie. Vorige week zaterdag werd de combinatie tijdens de eerste nationale dressuurwedstrijd in Hippisch Centrum Emmen eerste em tweede.

Ramazotie wordt dit jaar negen en is al sinds z'n vierde in het bezit van Bretz. "Wat me in hem aantrok toen ik hem kocht? Dat kan ik niet precies omschrijven. Er was zeker een klik tussen ons. Daarnaast hou ik van een massaal paard. Het is een echte krachtpatser." Toen zij hem kocht was hij een maand zadelmak. Inmiddels heeft de combinatie de punten voor het ZZ-zwaar bij elkaar.

Ramazotie komt uit een veelzijdige merrielijn. Uit deze merrielijn die naast rijpaarden ook Gelderse en tuigpaardenhengsten opleverde.
De grote bruine ruin werd gefokt door R. Bruyn uit Maurik. Hij combineerde Darwin (v.Roemer) aan zijn stermerrie Jommagun (v.Equador), een dochter van de stermerrie Commagun (v.Kommanduer). De merrielijn leverde onder meer de rijpaardhengsten Variant (v.Afrikaner xx) en Ulster (v.Nimmerdor). In de gelderse richting werd de inmiddels keur hengst Elegant (v.Theoloog) goedgekeurd en ook de goedgekeurde tuigpaardhengst Monarch (v.Hugo) vindt hier zijn oorsprong.

Naast een groot aantal Z-dressuurpaarden leverde de stam het nationale dressuurpaard Jersey (v.Uniform) en de Pavo Cup-halvefinalist elite merrie Vayade VDW (v.Jazz), die ook goed presteerde op de nationale merrie keuring (12de van de 19 in de koninginnenrubriek) en ook met mooie punten slaagde voor de merrietest in Deurne.


Aug 2007 - de elite merrie Vayade VDW was in 2007 PAVO CUP finalist en werd daarbij 3de merrie.
Feb 2009 - de elite merrie Vayade VDW behaalde in Feb 2009 haar eerste winstpunten in het Z2 en werd daarmee elite-sport merrie.

copyright © 1998..now all rights reserved VDWhorses

De Dalhoeve
Pretendent Hoeve
110mbhosting
000webhost
123-Webhost.nl
VDWhorsesHome

Submit Your Site To The Web's
							Top 50 Search Engines for Free!
SubmitFree: Submit to 25+ Search Engines for free !!!!

Add Me.com, free web site submission and promotion to the search engines
... ...